Havza Yenilikçi Proje Geliştirme Derneği - Sitemize Hoşgeldiniz.
köydernek
Bizi Takip Edin!

Derneğimiz Hakkında

Havza Yenilikçi Projeler Geliştirme Derneği, Samsun ilinin Havza ilçesinde kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Coğrafya, eğitim ve sosyo-ekonomik imkanlar açısından dezavantajlı olan Havza ilçesinde bulunmaktadır. Dezavantajlı bir ilçe olması nedeniyle yerel halk iş bulmakta zorluk çekmekte ve büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmaktadır. Bu da gençlerin işsizlik sorunu yaşaması anlamına geliyor. Bu zorlu yaşam koşulları nedeniyle yerel halkın yenilikçi gelişme ve fırsatlardan yararlanmasını engellemektedir. Bu durumun farkında olan ve çoğunluğu öğretmen 20 kişi tarafından kuruldu ve yerel olarak faaliyet göstermeye başladı.

Kuruluşunun en önemli amacı; Yerel halkı farklı alanlarda katkı sağlayarak Avrupa Birliği’nin fırsatları hakkında bilgilendirmek ve Avrupa Birliği’ne aday olan ülkemiz vatandaşlarının Avrupa Birliği fırsatlarından faydalanmalarını sağlamak. Derneğimiz her yaştan dezavantajlı grupların (Engelliler, Kadınlar, Yaşlılar, Suça karışan veya suça karışma riski taşıyan çocuk ve gençler, Uzun süreli işsizler, İşsiz gençler, mevsimlik geçici işçiler vb.). Dezavantajlı bireylerin toplumsal sorunlara duyarlı, çağdaş bireyler olarak yetişmelerini, bunları kişisel gelişim ve insanlık için kullanmalarını, evrensel değerlere sahip, becerikli, girişimci insanlar olmalarını sağlamak amacıyla faaliyetler, ulusal ve uluslararası projeler yürütülmektedir.
Derneğimiz ülkemizin ve bölgemizin kültürel değerlerini korur ve geliştirir. Dünyadaki toplumsal gelişmelerle, ülkenin çalışma koşullarıyla, sanatsal faaliyetlerle yakından ilgilenen bireyler yetiştirmek için faaliyetler yürütüyoruz. Sosyal içerme, mesleki eğitim, tarım ve hayvancılık faaliyetleri, yeşil beceriler ve yeşil sanayi, gençlerin kırsal tedarik zincirine katılımlarını ve sosyal ekonomiye dahil olmalarını sağlayacak faaliyetler ile kırsal kalkınmanın geliştirilmesine yönelik proje ve eğitimler yürütmektedir. Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir toplumda yaşayan bireyler için demokratik vatandaşlık bilinci farkındalığı çalışmaları yapılmaktadır. Doğayı korumak amacıyla her türlü canlının doğal denge içerisinde varlığını sürdürmesini sağlayacak faaliyetler yürütmektedir. Sanat ve kültür ile ilgili alanlarda ve diğer alanlarda; Sinema, müzik, folklor, edebiyat, tarih, arkeoloji, mimarlık, psikoloji, sosyoloji, felsefe, eğitim bilimleri, spor ve siyasal bilimler alanlarında faaliyet gösteren diğer dernek, vakıf, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapar. Dijital öğretme-öğrenme ve yenilikçi projeler ilgi alanlarımız arasındadır. Diğer derneklerle karşılıklı işbirliğine açığız.

Üyelerimiz gönüllü olarak çalışmakta ve ücret almamaktadırlar. Kar amacı gütmeyen bir derneğiz.
Derneğimizin faaliyet düzeyi yerel, bölgesel ve uluslararasıdır. Derneğimiz eğitim, bilim, sosyal ve kültürel, turizm ve sanat alanlarında faaliyetler yürütmektedir. Faaliyetleri ve hedefleri itibariyle ilçemizdeki tek dernektir. Faaliyetlerimizin çoğunu sponsorlarımız aracılığıyla gerçekleştiriyoruz.
Dernek üyelerimiz cinsiyet açısından eşit bir dağılıma sahiptir. Derneğimizde 6 asıl 6 yedek yönetim kurulu ve 3 asıl 3 yedek denetim kurulu bulunmaktadır. Dernek üyeleri arasında da görev dağılımı yapıldı. Dernek üyelerimiz psikoloji, İngilizce, özel eğitim, beden eğitimi, müzik ve diğer branşlardan öğretmenlerden oluşmaktadır. Dernekte proje ekibi, çocuk ve gençlik ekibi, sosyal etkinlikler ekibi ve sosyal medya yürütme ekipleri yer alıyor. Derneğimizde gençlik çalışanları mevcut ve gençlere yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
Dernek üyelerimiz arasında yer alan müzik öğretmenlerimiz belirli gün ve haftalarda müzik etkinlikleri düzenlemektedir. Dernek olarak ilçemizde yeni faaliyete geçen organize sanayi bölgesi bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerle iletişim halindeyiz. İşletmelere karbon ayak izi, dijital dönüşüm ve kalite yönetimi konularında seminerler vermekteyiz.

yukarı